Anhöriga till Keith Scott, som sköts ihjäl av polis i Charlotte, har släppt en video av händelsen. Nu kommer även polisen att offentliggöra sina videoupptagningar.
Anhöriga till Keith Scott, som sköts ihjäl av polis i Charlotte, har släppt en video av händelsen. Nu kommer även polisen att offentliggöra sina videoupptagningar.

Polisen i Charlotte, USA, kommer att offentliggöra videor från i tisdags, då en 43-årig svart man sköts till döds av polis i staden.

Händelsen satte i gång flera dagar av demonstrationer i Charlotte. Offrets familj har tidigare släppt en egen video där inte minst ljudupptagningen tyder på att den 43-årige sjubarnsfadern Keith Scott var obeväpnad.

I familjens video syns inte själva skjutningen, men Scotts fru hörs uppmana polisen att inte skjuta hennes man. Flera skott hörs i videon som filmades från avstånd.

Familjen har uppmanat myndigheterna att släppa sin egen videoinspelning av den dödliga skottlossningen. Kravet har fått stöd via Twitter av presidentkandidaten Hillary Clinton.

Polischef Kerr Putney har för sin del hävdat att polisen har videobilder som stöttar polisens version av händelsen – men inte velat släppa bilderna.

På lördagen twittrade guvernören i delstaten att det finns två videosnuttar där händelsen förekommer, och att dessa kommer att offentliggöras. Polischefen höll samtidigt fast vid att Scott bar vapen. När skotten avlossades var polisen i färd med att gripa honom, för narkotikainnehav.

Ett vapen som hittats på platsen var laddat. Fingeravtryck, dna och blod på vapnet matchar Scotts, enligt uppgifter till CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset