Den thailändska marinkåren har släppt rörliga bilder från räddningsarbetet vid grottan Tham Luang Nang Non i Thailand. I en av filmerna ser och hör man pojkarna, som suttit instängda i grottan sedan den 23 juni, säga att de mår bra.

I förrgår nådde räddningsdykare fram till det thailändska fotbollslag som nu suttit instängda i en grotta i Thailand i elva dagar.

Nu har den thailändska marinen släppt rörligt material inifrån grottan, där man bland annat kan se var och en av pojkarna presentera sig, och säga att de, efter omständigheterna, mår bra.

LÄS MER: Thailändska fotbollslaget har hittats – vid liv

Filmerna har släppts på marinens Facebook-sida, och i inlägget med videoklippet skriver marinen bland annat att pojkarna fått mat och vatten, och att de nu skickar hälsningar till sina anhöriga som sedan dag ett vakat utanför grottan.

Oklart när pojkarna kan lämna grottan

Trots att pojkarna och deras tränare har hittats och uppges vara vid god hälsa är det ännu oklart exakt när och hur de kan lämna det vattenfyllda grottsystemet.

Tre olika metoder diskuteras. Antingen måste pojkarna utbildas i avancerad grottdykning och ta sig ut genom trånga passager och vatten med dålig sikt. En metod som experter menar kan vara förenat med stora risker.

LÄS MER: Kan ta månader att få ut pojkarna ur grottan

Ett annat alternativ som diskuteras är att fortsätta leta efter alternativa öppningar i grottsystemet och borra ett nytt hål som pojkarna kan ta sig ut genom.

Det tredje alternativet, vilket thailändska myndigheter redan börjat förbereda sig för, är att förse pojkarna med mat och vård inuti grottan fram tills att vattennivåerna sjunkit igen. Att vänta på lägre vattennivåer kan dock ta månader, enligt myndigheterna, eftersom kraftiga regn fortfarande härjar i området.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset