Tre undersköterskor har slutat på arbetsplatsen, sedan det uppdagades att de filmat vårdtagare och använt materialet på Snapchat. Arkivbild.
Tre undersköterskor har slutat på arbetsplatsen, sedan det uppdagades att de filmat vårdtagare och använt materialet på Snapchat. Arkivbild.

En av de tre undersköterskor som tidigare anklagats för att ha filmat dementa på ett boende i Göteborg och lagt ut innehållet på Snapchat har avskedats från sin arbetsplats, skriver GT. De andra två har sagt upp sig.

Det var i mars som ledningen på ett kommunalt äldreboende i Göteborg fick reda på att tre undersköterskor hade filmat och fotograferat minst en vårdtagare på boendet och använt innehållet i en sluten grupp på Snapchat. I gruppen ska det även ha förekommit kränkande kommentarer om vårdtagaren.

LÄS MER: Undersköterskor stängs av – ska ha hånat dementa på Snapchat

Sedan händelsen uppdagades  har sköterskornas anställningar pausats, i väntan på att stadsdelen utreder ärendet. Nu har två av undersköterskorna valt att säga upp sig, och en har fått sparken, skriver GT. 

De tre undersköterskorna ska inledningsvis ha nekat till anklagelserna, men senare tagit ett initiativ till ett möte med arbetsgivaren, där de delvis medgett handlingarna.

Två av dem väljer att gå självmant, uppger stadsdelens personalchef för GT, medan en – den som ska ha varit mest drivande i processen – avskedas.

En polisanmälan har även gjorts enligt lagen om kränkande fotografering, uppger GT.

LÄS MER: Vårdanställd lade upp annans bebis på Instagram – polisanmäls

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset