Hunden Klara angreps av två vargar under älgjakten.
Hunden Klara angreps av två vargar under älgjakten.

Tommy Berglund, 34, var ute på älgjakt när hans hund attackerades av vargar. I mer än tio minuter kämpar tiken Klara för sitt liv, i ett filmklipp som lagts upp av Svensk Jakt på Youtube.

VARNING FÖR STARKA BILDER!

Det var älgjaktspremiär och Tommy Berglund hittade sin fyraåriga hund blodig i skogen utanför Sunne. Tiken Klara hade tydliga sår på bakdelen, och Tommy förstod vad som måste ha hänt henne. Närkamp med en varg.

Han bar Klara till bilen och körde direkt till veterinären. Där togs tiken omhand under flera timmar. Klara lider fortfarande av sina skador och man vet inte om hon kommer att bli återställd.

► LÄS MER: Bilist omringades av vargflock

– Hon höll på att bli bättre, men nu är hon sämre igen, säger Tommy till Metro.

Det är inte första gången hundar ryker ihop med vargar. Men det som var det speciella i Sunne var att hela förloppet filmades.

Tommy hade nämligen fäst en så kallad actionkamera på Klara. Tidningen Svensk Jakt har lagt upp filmen som visar den grymma kampen mellan Klara och två vargar på Youtube.

► LÄS MER: Elväst skyddar hund mot vargangrepp

Hundratals personer har kommenterat filmklippet på tidningens Facebook-sida. Tommy hoppas att personerna som ser videon inte ska reagera alltför känslomässigt.

– Jag förstår ju att det väcker känslor. Men själv är jag ganska neutral i vargfrågan. Jag är ingen varghatare, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset