Det hölls en tyst minut till minne av Astralis-supportern Felix Jeppesen under inledningen av ECS.
Det hölls en tyst minut till minne av Astralis-supportern Felix Jeppesen under inledningen av ECS.

Nioåriga Astralis-supportern Felis Jeppesen gick bort till följderna av en tumör. Under starten av ECS-slutspelet hölls en tyst minut för att hedra honom.

Tidigare i år fick danskarna i Counter strike-laget Astralis den då åttaårige Felix Jeppesens största önskan att gå i uppfyllelse. Den unge supportern som var svårt sjuk efter att ha drabbats av en tumör ville träffa sina hjältar i det danska storlaget. Astralis tvekade inte en sekund och den 27 mars blev drömmen verklighet.

LÄS MER: HeatoN: Ingen kan mäta sig med den ukrainske stjärnan

”En av hans största önskningar var att få spela och träffa oss. Vi var mer än glada att förverkliga hans önskan. Ett stolt lag tillbringade en härlig dag med Felix och hans familj”, skrev Peter ”dupreeh” Rothmann dagen efter mötet.

Höll en tyst minut

Den 1 juni kom det tragiska beskedet att den unge supportern hade gått bort endast nio år gammal. Kondoleanser strömmade in från proffsspelare och communityn i stort på sociala medier.

När Astralis under fredagen skulle spela mot Cloud 9 i Esport Championship Series-slutspelet begärde laget att den unge supportern skulle hedras. Och så blev det. Innan matchen startade förklarade Alex ”Machine” Richardson situationen och sedan hölls en tyst minut medan bilder på Felix och laget visades på storbildsskärmen.

LÄS MER: Chockvärvningen: Lekr0 går till svenska rivalen efter petningen

LÄS MER: Metro Esport Awards flyttar till Globen – nu släpps biljetterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset