Emma Larsson i OS-byn.
Emma Larsson i OS-byn.

Emma Larsson, 17, är ett namn för framtiden – men gymnastiktalangen från Eskilstuna vill lyckas här och nu.En plats i mångkampsfinalen i Rio är målet.– Jag måste göra allt perfekt för att det ska gå, säger hon.

Lyckas hon med sin målsättning blir hon första svenska gymnasten i modern tid som lyckas nå mångkampsfinalen, dit de 24 bästa går.

Många OS-debutanter brukar annars prata om att "se och lära" inför framtiden.

– Det gör jag också, det är otroligt nyttigt att vara här och jag har lärt mig mycket fast jag inte har börjat tävla ännu. Men jag tror det är bra för mig att ha ett resultatmål också, säger hon.

Emma Larsson är uttagen på framtidskriteriet av Sveriges olympiska kommitté. Hon klarade det internationella kvalet i OS-arenan i Rio i april – trots att hon då hämmades av en lårskada.

Hon fick träna på sparlåga i sex veckor under våren för att läka skadan och missade EM.

Hennes bästa gren är bom där hon har en världscupseger från i fjol. Typiskt nog var det där hon bommade då OS-deltagarna hade sin repetition i torsdags.

– Då blev jag riktigt arg på mig själv, men resten av grenarna gick jättebra, berättar hon.

På söndag avgörs kvalet.

– Det kommer att bli lite pirrigt, det ska det vara när det är ett OS. Det gäller att hålla nerverna i styr och det brukar gå bra, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset