Under två säsonger, 2013–2015, öste Olli Palola in mål i finländska ligan.I SHL är han nu uppe i nio.Två kom i 4–1-segern mot Linköping.

Efter tisdagens 1–3-nederlag borta mot jumbon Leksand plockade Växjös tränare Sam Hallam om rejält i kedjorna till hemmamötet med Linköping.

Undantaget: förstakedjan med centern Robert Rosén och finländarna Olli Palola och Tuomas Kiiskinen var intakt.

Vilka som ordnade trepoängaren? Just det. Trion som ska leda laget.

Öste in mål

Och det var nyförvärvet Olli Palola som höll sig framme i målprotokollet. Den 28-årige forwarden nätade 70 gånger på två säsonger i Tappara (2013–2015) och flyttade sedan till KHL – där det endast blev ett mål och fyra assist i den ryska klubben Vitjaz Podolsk.

I SHL-debuten med Växjö i september satte han två mål.

Precis som mot Linköping.

Närmare åtta minuter in i matchen snodde Robert Rosén åt sig pucken i mittzon. Därefter levererade Kiiskinen den vidare till Palola, som avslutade säkert. Högt till vänster om Marcus Högberg.

Vackert samarbete

Linköping kvitterade efter ett vackert samarbete mellan Ken Andre Olimb och Jakob Lilja, där den sistnämnde hittade nätet bakom Joacim Eriksson – som stod sin första match för Växjö på över en månad.

Sedan fixade Palola en utvisning. Och direkt efter paus ordnade Kiiskinen så att det blev spel fem mot tre i mer än en minut.

Målet kom inte under den perioden – men väl två sekunder efter att bortalaget blev fulltaligt. Palola placerade åter in pucken på ett liknande sätt som vid 1–0. 

Han var i slutminuten nära, två gånger om, att göra hattrick, men i stället fick han en assist till Robert Roséns 4–1-mål.

Men dubbla Palola-mål gör att han har gjort flest i Växjö och även har en plats högt upp i SHL:s skytteliga.

Växjös seger var dessutom den sjätte i rad mot Linköping, efter fyra raka vinster i SM-slutspelet i våras och ytterligare en tidigare den här säsongen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset