Enligt Hufvudstadsbladet är vägningen frivillig.
Enligt Hufvudstadsbladet är vägningen frivillig.

Under de närmaste månaderna kommer flygbolaget Finnair att väga sina kunder. Detta för att bolaget vill få bättre information om sina passagerares genomsnittliga vikt. Till en början omfattar projektet passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats.

Under oktober och november månad kommer Finnair att väga sina passagerare. Detta för att få bättre information om kundernas genomsnittliga vikt. Enligt Hufvudstadsbladet är vägningen frivillig.

LÄS MER: Här är flygbolaget som hjälper dig att bli medlem i 10 000-metersklubben

Till en början kommer projektet att omfatta passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats. I det första skedet planerar flygbolaget satt samla in ungefär 150 personers vikt, de kommer sedan att utvärdera hur många eventuella tilläggsvägningar som behövs.

Vägningarna kommer att ske vid gaten och genomförs av personal. Den information som samlas in om kunden är resenärens och bagagets totala vikt, passagerarens ålder och kön, resans syfte, reseklass och incheckat bagage.

– För tillfället använder vi i våra beräkningar, precis som andra flygbolag, EASA:s standardvikter från 2009. Vi vill nu försäkra oss om att vi använder oss av bästa möjliga data i den här frågan, och därför samlar vi in egna uppgifter, säger Sami Suokas, som ansvarar för Finnairs kundprocesser vid flygfälten, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här är världens säkraste – och osäkraste flygbolag

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om flygresa