Donald Trump tillsammans med sin dotter Ivanka (till vänster) och hustrun Melania (till höger) vid en presskonferens.
Donald Trump tillsammans med sin dotter Ivanka (till vänster) och hustrun Melania (till höger) vid en presskonferens.

Skandaluttalandena från Trump i tv-bussen var bara början. Från fler håll kommer nu avslöjanden om sexistiska utspel från Donald Trump.Nästa i ordningen: tidigare opublicerade framträdanden i radio där Trump avhandlar sin dotters bröst, sex med kvinnor som har mens och Tiger Woods förra fru, svenskan Elin Nordegren.

I 17 år var Donald Trump en ständigt återkommande gäst i Howard Sterns radioprogram, The Howard Stern Show. I programmet frågas gästerna bland annat ut kring sex – och Trump var inget undantag. Många av hans framträdanden har uppmärksammats tidigare, efter det att Trump bestämde sig för att bli presidentkandidat för Republikanerna. Nu har dock CNN tagit del av tidigare opublicerat material.

Frågor om sin dotter

I flera intervjuer avhandlas Donalds dotter, Ivanka Trump. Bland annat frågar Howard Stern i ett program som sändes 2006 om huruvida hon har skaffat bröstimplantat, då hon enligt Stern ser "kurvigare ut än tidigare".

– Hon har faktiskt alltid varit fyllig. Hon är nästan 1,80 meter lång och har alltid varit en skönhet, svarar Trump.

I ett program två år tidigare talar Stern om Ivankas utseende och frågar om han kan kalla henne "a piece of ass", ungefär liktydligt med en sexbomb. Trump tar inte avstånd från de sexistiska uttalandena utan svarar kort "yeah".

Rad uttalanden

CNN har plockat fram en rad olika uttalanden där Trump talar om kvinnors åldrar ("Vad är det med 35 år? Det kallas tid för check-out"), Tiger Woods exfru Elin Nordegren ("Hon är en solid nia") och huruvida han haft sex med någon deltagare i Miss Universum, skönhetstävlingen han ägde ("Jag kommenterar inte sådant").

De nya uppgifterna har inte kommenterats av Trump, till skillnad från den inspelning med sexistiska kommentarer som släpptes tidigare i helgen av Washington Post. Klart är att de kommer högst olägligt för Trump med en månad kvar till presidentvalet. Dessutom hävdar nu Bill Pruitt, producent för TV-programmet "The Apprentice" där Trump medverkade att det finns betydligt mer. "Som producent för säsong 1 och 2 av The Apprentice kan jag försäkra om att när det kommer till #trumptapes så finns det betydligt värre", skriver Pruitt på Twitter.

Evan Agostini/TT/AP
Radioprofilen Howard Stern hade Donald Trump som regelbunden gäst i sin radioshow under många år. Det är i samband med dessa tillfällen som Trump yttrat sexistiska kommentarer. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset