First Aid Kit kommer att bjuda på musik genom Filip Hammar och Fredrik Wikingssons valvaka i Kanal 5 på tisdag. Arkivbild.
First Aid Kit kommer att bjuda på musik genom Filip Hammar och Fredrik Wikingssons valvaka i Kanal 5 på tisdag. Arkivbild.

Om några dagar står det klart vem som blir USA:s näste president – Trump eller Clinton? Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska vaka in resultatet med en rad gäster. Dessutom kommer First Aid Kit att vara med hela natten som en musikalisk röd tråd.

"Åh vem älskar inte First Aid Kit? De är bäst. Dessutom har de turnerat massor i USA och vi tror de har intressanta saker att säga om vad de hört av amerikaner de träffat på sina resor. Ser också så mycket fram emot att höra dem sjunga oss genom USA", skriver Fredrik Wikingsson i ett sms till TT.

Resultatet av valet blir historiskt, vem som än vinner, sade han till TT tidigare i höst:

– Antingen blir det den första kvinnliga presidenten någonsin, eller så blir det en person som nog är den värsta kandidaten USA har sett, en i många avseenden förfärlig opportunist och rasist och en symbol för mycket av det som är problematiskt i samhället.

Bland gästerna som är klara för programmet finns Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt. Dessutom medverkar David Batra, Alex Schulman, Amelia Adamo, Folke Rydén och Elisabet Höglund.

Filip och Fredriks valvaka pågår från klockan 23 på tisdag till klockan 6 på onsdag i Kanal 5.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset