Myint Naing välkomnas hem av sin brorsdotter Kyi Wai Hning och brorson Kyaw Min Tun .
Myint Naing välkomnas hem av sin brorsdotter Kyi Wai Hning och brorson Kyaw Min Tun .

Den burmesiske fiskaren Myint Naing tillfångatogs och tvingades arbeta som slav i fiskeindustrin i över två decennier.

TT
Myint Naing brister ut i tårar när han får återse sin mamma efter 22 år.
TT
Den före detta fiskaren vilar på ett hostel i Yangon, Myanmar efter att ha återvänt till sitt hemland.

Den burmesiske fiskaren Myint Naing, 40, blev som ung inlurad i slaveri på en thailändsk fiskbåt i Indonesien, rapporterar Taiwan News. De kommande 22 åren kom han att spendera till sjöss eller i djungeln, frihetsberövad och långt bort från sin familj.

LÄS MER: Gripna efter slaveri i fiskeindustri

Det enda som höll honom vid liv var tanken på att en dag få återvända hem och återse sin mors ansikte. Förra månaden gick hans dröm i uppfyllelse då den Indonesiska regeringen räddade honom från sitt dystra öde. Under ett tårfyllt och känslosamt möte kunde han äntligen få träffa sin mamma Khin Than i deras hemby Mon State, Myanmar. Han fick också återse sin brorsdotter Kyi Wai Hning och brorson Kyaw Min Tun som välkomnade honom hem.

LÄS MER: Fiskeslavar piskas med stingrockor: Ni borde tänka på oss

Den 40-årige före detta fiskaren är bara en av hundratals fiskare som blivit kidnappade och intvingade i slaveri i fiskindustrin i Sydostasien, enligt en granskning som Associated Press genomfört. Granskningen visar även att fisk som fångats av slavar i thailändska båtar i Indonesien kan hamna i stora livsmedelsbutiker och matkedjor i USA.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott