Ät mackan liggande i sängen med en kall öl till, tipsar Jonas Cramby.
Ät mackan liggande i sängen med en kall öl till, tipsar Jonas Cramby.

Ibland är originalet bäst. I dag bjuder Jonas Cramby därför på 1800-tals receptet av klassikern club sandwich.

Finns det något mysigare än att checka in på hotell, fundera på allt spännande man kan göra i den nya staden och sedan skita i det och ligga i sängen och kolla ”Walking dead” och äta en roomservice-club sandwich i stället?

Club sandwich är en sån macka som folk hela tiden känner sig tvungna att återuppfinna. Men ibland är klassikerna faktiskt bäst, så här följer receptet på hur den ursprungligen serverades på spelklubben i Saratoga Springs i New York där den uppfanns någon gång i slutet av 1800-talet. Tandpetare med vippor på är ett måste.

Ingredienser 4 portioner

12 skivor formbröd

8 lite tjockare skivor kalkon från charken

8 skivor bacon

4 tomater

4 blad isbergssallad

16 cocktailtandpetare med vippor

majonnäs

salt och svartpeppar

Gör så här

1. Knaperstek bacon i ugn eller stekpanna.

2. Skiva tomat och skölj isbergssallad– ett kort dopp i isvatten gör den ännu krispigare.

3. Montera mackan genom att rosta tre brödskivor per person. Bred majo på underdelen och lägg sedan på sallad och den skivade kalkonen.

4. Lägg på mittenbrödet, knaperstekt bacon och skivad tomat. Salta och peppra.

5. Bre på majo på under-sidan av den sista skivan bröd och kläm på. Stoppa i fyra cocktailtandpetare och skär mackan på diagonalen två gånger så att den består av fyra perfekta trekanter med en tandpetare med vippa i varje del.

6. Servera med pommes och öl liggande i sängen framför tv:n.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset