Under söndagen försökte kanadensaren Daniel Boria sig på det mest klassiska av publicitetsstunt. Han flög över staden Calgary sittandes i en solstol. Till sin hjälp hade han 120 heliumballonger.

Sent på söndagskvällen syntes någonting ovanligt över skyarna i kanadensiska Calgary. Med hjälp av 120 heliumballonger flög nämligen entreprenören Daniel Boria i över tjugo minuter innan han landade en kilometer från platsen han egentligen planerat att landa på.

På grund av blåsten tvingades han hoppa från solstolen han satt i för att med hjälp av en fallskärm landa på marken, rapporterar National Post. Efter att ha röntgats av ambulanspersonal plockades han upp av polis och sattes i häktet för natten. Nu åtalas Daniel Boria för oaktsamhet och fara för liv, men han ångrar sig inte.

– Jag mår fantastiskt, det var det roligaste jag någonsin gjort, säger han till Calgary Herald.

► LÄS MER: Sökandet efter ballong-prästen är avbrutet

Daniel Boria är entreprenör och ballongresan var ett publicitetsstunt som syftade till att ge hans företag uppmärksamhet.

Det här är dock inte första gången någon flyger en längre sträcka med hjälp av heliumballonger. Bland annat flög amerikanen Larry Walters 4 600 meter över marken 1982.

Den mest kända incidenten ägde dock rum 2009, när ett gift par påstod att deras son råkat flyga iväg i en låda som bars upp av heliumballonger. Det visade sig sedan att pojken egentligen legat gömt i familjens garage, och att lögnen var ett försök att få till en realityserie om familjen.

► LÄS MER: Här slår jetmannen volter vid luftballong

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset