Pinky, den dansande flamingon, blev 19 år gammal
Pinky, den dansande flamingon, blev 19 år gammal

Pinky, den dansande flamingon, har dött, skriver flera amerikanska medier. Hon avlivades efter att ha blivit attackerad av en besökare på en nöjespark.

Händelsen inträffade i tisdags på nöjesparken Busch Gardens Tampa Bay i Florida där Pinky var en välkänd djurambassadör.

En 45-årig man ska ha sträckt ut sin hand i flamingoburen, tagit upp en flamingo och ställt ner den igen. Sedan tog han tag i Pinky, och då ska mannens mamma sagt till honom att låta fåglarna vara i fred, uppger polisen enligt CNN.

LÄS MER: "Polisen anmäls för djurplågeri"

Mannen kastade då Pinky i vrede så hårt på marken att en av hennes fötter nästan flög av, enligt ett vittnesmål till polisen. Övriga besökare hindrade mannen från att lämna platsen.

Pinky var 19 år gammal och drabbades av stora skador. Hon transporterades snabbt till parkens djursjukhus men veterinärerna blev tvungna att avliva henne på grund av omfattningen av hennes skador. – Vi har tagit extremt hårt på det här och det är en sorglig dag för oss alla, säger Karen Varga-Sinka, en talesperson för Busch Gardens.

LÄS MER: "Lämnade hund i varm bil i en timme – döms för djurplågeri"

Pinky var framför allt känd för sin dans som enligt hennes vårdare var ett naturligt beteende som hon älskade att visa upp och inte något inlärt.

Mannen som attackerade Pinky var på besök i parken tillsammans med sin mamma, bror och tre barn när han greps och åtalades för djurplågeri. Han släpptes mot borgen för 5 000 dollar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset