Enligt polisens beräkningar hade 1 600 demonstranter samlats.
Enligt polisens beräkningar hade 1 600 demonstranter samlats.

Polisen i Köln meddelar att man mottagit 379 anmälningar om brott från nyårsnatten. I ett försök att skingra våldsamma demonstranter på lördagen sköt Kölnpolisen tårgas och vattenkanoner mot högerextrema grupper.

Polisen sade på lördagen att brottsanmälningarna från nyårsnatten har stigit kraftigt.

"De som är i blickpunkten i de brottsliga utredningarna kommer främst från länder i Nordafrika. En majoritet av dem är asylsökare eller sådana som befinner sig i Tyskland illegalt", uppgav polisen i ett uttalande. Omkring 40 procent av fallen rör olika fall av sexualbrott och ofredanden.

►LÄS MER: Nej, seriösa medier försöker inte mörka händelsen i Köln

Kölnpolisen agerade samtidigt mot de demonstranter som samlats av den högerpopulistiska och främlingsfientliga rörelsen Pegida på torget framför centralstationen och stadens katedral. Polis avfyrade tårgas och använde vattenkanoner för att sprida demonstranterna åt. Insatsen inleddes sedan grupper kastat bensinbomber och flaskor mot polis.

Enligt polisens beräkningar hade 1 600 demonstranter samlats. 800 av dem pekades ut av polis som bråkstakare och politiska huliganer med anknytningar till högerextrema grupper.

Representanter för Pegida uppmanade demonstranter att gå hem och avsluta protesten sedan våldsamheterna brutit ut.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott