Flera 4K-apparater från Sharp och Panasonic Sharp visade upp en hel del nya tv-apparater.
Flera 4K-apparater från Sharp och Panasonic Sharp visade upp en hel del nya tv-apparater.

Kavalkaden av nya tv-apparater på CES-mässan fortsatte under Sharps och Panasonics presskonferenser. 2014 blir ett år i 4K:s tecken.

Efter att LG inlett den stora pressdagen på söndagen i Las Vegas fanns det ingen hejd på 4K-nyheterna. Netflix bekräftade att ”House of Cards” kommer att visas i 4K och släppte en trailer för nästa säsong. Sharp och Panasonic fortsatte sedan att visa upp nya tv-apparater med stöd för den höga upplösning, också kallad Ultra HD.
 
Sharp var först ut och fokuserade på stora tv-apparater, från 60 tum och upp till 90. Utöver vanlig full HD och nästa generations Ultra HD visade Sharp också ett mellansegment de själva kallar Quattron+, som skalar upp full HD-material till en upplösning någonstans mellan 1080p och 4K. 
 
Dessutom har Sharp tagit med en tv med stöd för 8K, som troligtvis inte kommer att finnas till försäljning än på ett tag. 
 
Panasonic satsar på både röststyrning och ansiktsigenkänning i sina nya apparater, en hel del av vilka som självklart har stöd för 4K. Till en början finns de nya tv-apparaterna i 58 till 65 tum, men en 85-tummare släpps senare under året.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset