En rad bisarra bajsincidenter har de senaste månaderna inträffat söder om Stockholm. Polisen utreder fallen – men har ingen misstänkt.

Google Maps

I områdena Skarpnäck och Bagarmossen i södra Stockholm har flera märkliga bajsincidenter ägt rum. Liknande händelser drabbade området för två år sedan. Nu utreder polisen händelserna.

Flera invånare i Skarpnäck vittnar om avföring utkletad i trapphus, på gårdshus och på lägenhetsdörrar. Under de senaste tre veckorna har flera upptäckter gjorts. I trapphuset till en bostadsrättsförening i området har minst fyra incidenter rapporterats sedan i slutet av april, uppger tidningen Mitt i.

– Man kände ju lukten på en gång, säger en granne som nyligen upptäckte avföring och kiss i trapphuset när hon kom hem.

►   LÄS MER: Kvinna brutalt attackerad med bajs – polisen ville inte hjälpa till

Händelserna kommer efter en rad rapporterade bajsincidenter i närområdet. I slutet utsattes en kvinna i Kärrtorp för en bajsattack då en förbipasserande cyklist mulade kvinnan med en påse bajs, något Stockholmdirekt.se var först att berätta.

Flera människor i Bagarmossen har även blivit utsatta för bajsattacker. Bland annat ska någon ha kastat bajs på sovrumsfönster. Personer har även hittat avföring i brevlådor.

Liknande händelser drabbade området för två år sedan och polisanmäldes då.

Även den senste tidens händelser är anmälda till polisen. Men ärendena är svårutredda och i nuläget är det oklart om bajsincidenterna i de båda förorterna kan kopplas samman.

LÄS MER: Kvinna trakasserade pizzeria – beställde pizzor med bajs

– Det är väldigt svårt att testa dna på avföring, och även om man skulle lyckas med det krävs det nästan att personen tas på bar gärning eller att vittnen kan identifiera personen i fråga. Men vi utreder ärendet, och får se var det landar, säger Tobias Törenholt vid polisen i Globen till Mitt i.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset