Arkivbild från måndagens bilbränder, där 80 bilar brann.
Arkivbild från måndagens bilbränder, där 80 bilar brann.

Åtta bilar har bränts i Västsverige under natten till söndagen. I flera eldhärjade områden sågs personer på platsen innan lågorna tändes.

Två bilar i brand i Västra Frölunda, en i Falkenberg, två i Borås och tre vid Östra sjukhuset i Göteborg, skriver Expressen.

Strax efter klockan elva brann den första bilen i Falkenberg. Där var polis snabbt på plats och kunde släcka lågorna.

LÄS MER: Nya bränder i Västra Götaland i natt – ungdomar sågs fly från platsen

Senare, vid 02.30-tiden, brann det i Västra Frölunda. Där rörde det sig om två närliggande bilar vid ett lägenhetshus. Enligt Per Sahlgren vid polisen, verkar branden ha varit anlagd. Tre personer sågs fly från platsen i samband med händelsen.

– Vi har pratat med vittnen, sedan har vi haft en patrull och spårhundar som sökt i närområdet, säger Per Sahlgren till Expressen.

Större mängd ungdomar rörde sig i området

Runt samma tid sattes två andra bilar i brand på en parkering i Norrby i Borås. Enligt Sahlgren gjordes inga observationer av vittnen på platsen – men en större mängd ungdomar ska ha setts röra sig i området vid tidpunkten.

Senare under natten vid 04.45, sattes tre bilar i brand nära Östra sjukhuset i Göteborg. Samtliga bilar blev helt utbrända.

LÄS MER: Flera gripna efter bilbrandsvågen

Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för något av kvällens ärenden. Brotten rubriceras som skadegörelse genom brand, alternativt mordbrand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset