När en stor del av Sveriges politik koncentreras till en mycket liten plats är det möjligen fullt naturligt att det även blir demonstrationer mot de andras politik. Svenskarnas parti, Carl Bildt och Jan Björklund har alla drabbats.

Frida Sundkvist

SSU marscherade runt Almedalen och protesterade mot Jan Björklunds politik på fredagen.

I onsdags fick Carl Bildt vara med om en liggande protest mot de svenska vapenförsäljningen.  Mitt under ett seminarium med utrikesministern lade sig flera människor på golvet i en stilla protest för att visa att den svenska vapenexporten dödar. 

På samma tysta tema hölls i veckan en tyst protest mot det nazistiska Svenskarnas Parti, som höll ett torgmöte i Visby. Bland andra Mona Sahlin deltog i protesten.

Protesten mot Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt var inte tyst. I början av hans tal ropade några personer från just Svenskarnas Parti "Sosse eller moderat – samma gamla Sverigehat". 

Och på fredagen var det Jan Björklunds tur att få kritik för sin politik. Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, marscherade runt Almedalen iklädda militärkläder och med plakat med Björklunds budskap. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset