Minst fjorton personer har skadats, varav två allvarligt, vid ett knivdåd ombord på en buss i tyska Lübeck, rapporterar Lübecker Nachrichten. Den misstänkte gärningsmannen har gripits.

En polispatrull befann sig i närheten och en misstänkt man är gripen. Åklagaren Ulla Hingst uppger att den misstänkte är 34 år och tysk medborgare, men han är inte född i landet. Några uppgifter om att han skulle vara politiskt radikal finns inte.

Dådet inträffade när den fullsatta bussen var på väg mot Travemünde. Personer ombord på bussen berättar att en av passagerarna plötsligt drog fram ett vapen ur sin väska och gick till attack mot andra i bussen. Chauffören stannade genast bussen, så att passagerare kunde ta sig ut, och ska då själv ha blivit angripen.

LÄS MER: Misstänkte vägpiratens chock – vinkade in polisman

– Passagerarna kastade sig skrikande ut ur bussen. Det var fruktansvärt, säger ett 87-årigt ögonvittne till tidningen.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha använt sig av en kökskniv. Han lämnade också en rykande ryggsäck i bussen, men den kunde släckas.

Tillståndet är inte livshotande för någon av de skadade. Motivet bakom attacken är inte klarlagt, men terror har inte uteslutits.

LÄS MER: Rattfull man slängde fimp i brandområde – precis framför polisbil

Fredagen är första dagen av ett evenemang som kallas Travemündeveckan, en familjefestival med bland annat seglingar på programmet. Det gör att det är mycket folk i rörelse på väg dit, men det är inte känt om överfallet på något sätt kan kopplas till det. Om säkerhetsarrangemangen i Travemünde kommer att påverkas av händelsen är inte beslutat.

Både Lübecks borgmästare och inrikesminister Hans-Joachim Grote (CDU) rapporteras ha besökt brottsplatsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset