En svensk turistbuss med 42 passagerare ombord har kört av vägen i Amsterdam, Nederländerna.
En svensk turistbuss med 42 passagerare ombord har kört av vägen i Amsterdam, Nederländerna.

Flera personer skadades i en olycka med en svensk turistbuss i Amsterdam på onsdagsmorgonen. Det är ännu oklart om någon svensk finns bland de skadade. Enligt researrangörens var det ett blodsockerfall hos chauffören som orsakade olyckan, då han enligt egen utsago ska ha tuppat av bakom ratten.

Det var på onsdagsmorgonen som en svensk turistbuss, som färdades på Gooiseweg i Amsterdam, Nederländerna, körde av vägen. Bussen ska enligt Aftonbladet kört genom ett skyddsräcke och in ett träd, för att sedan ha vält vid sidan av vägen i ett buskage.

Polisen i Amsterdam var snabba att twittra om händelsen och där de bland annat skrev att räddningstjänsten kommmit till platsen och att vägen tillfälligt stängdes av.

Tre personer uppges ha skadats i olyckan och förts till sjukhus. Det ska röra sig om turistguiden, chauffören och en passagerare. Totalt var det 42 personer som befann sig i bussen.

Även UD bekräftade under förmiddagen att de fått information om olyckan.

– Vi känner till att det skett en bussolycka i Nederländarna och att folk har förts till sjukhus. Vår ambassad håller på att ta reda på vad som hänt. Vi står i kontakt med de lokala myndigheterna och hoppas snart få besked om vad som hänt, säger Per Enerud på Utrikesdepartementet till Aftonbladet.

Expressen har varit i kontakt med researrangören för den svenska bussen, och uppger att föraren tuppade av bakom ratten.

– Föraren fick ett blodsockerfall och tuppade av, säger Tomas Björck, vd vid Björcks resor som arrangerar resan.

Det ska enligt tidningen ha varit han själv som ringt och berättat vad som hänt.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset