Här, i den italienska staden Macerata med dryga 40 000 invånare, gick en man till pistolattack mot sex migranter under lördagen.
Här, i den italienska staden Macerata med dryga 40 000 invånare, gick en man till pistolattack mot sex migranter under lördagen.

En man öppnade under lördagsförmiddagen eld mot flera personer på gatan i den italienska staden Macerata. Enligt italiensk polis ska offren som utsatts för gärningen vara migranter, skriver SVT.

En 28-årig man greps vid lunchtid under lördagen, misstänkt för att ha öppnat eld på gatan mot ett flertal personer i småstaden Macerata, Italien. Enligt italiensk polis skadades totalt sex personer i samband med skottlossningen, och samtliga är afrikanska migranter, rapporterar SVT.

Attacken ska har börjat runt klockan elva på förmiddagen, då en bilburen gärningsman öppnade eld mot två afrikanska migranter. Kort därefter sköts ytterligare fyra personer. Enligt nyhetsbyrån TT har en person skadats allvarligt, och de övriga ska vara utom fara för livet.

LÄS MER: Hälften så många migranter nådde Europa 2017

Italienska medier rapporterar om händelsen som ett rasistdåd, och vittnen uppger för italienska Corriere della Sera att gärningsmannen ska ha gjort en högerextrem hälsning och ropat ”länge leve Italien”, i samband med gripandet.
– Det finns en bakgrund av högerextremism med tydliga referenser till fascism och nazism, säger inrikesminister Marco Minniti.

– Hat och våld kommer inte att dela oss. En sak är säker – förkastliga brott och kriminellt beteende kommer att lagföras och straffas. Detta är lagen, säger Italiens premiärminister Paolo Gentiloni i ett uttalande, skriver SVT.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset