I morse fick polisen larm om ännu en skottlossning i Göteborg. Tio skotthål och några hylsor hittades i en port i Angered, men ingen skadad.
I morse fick polisen larm om ännu en skottlossning i Göteborg. Tio skotthål och några hylsor hittades i en port i Angered, men ingen skadad.

Under natten har polisen fått larm om två skottlossningar i Göteborgsområdet. Men än så länge vet de inte om nattens händelser har någon koppling till dödsskjutningen på Frölunda torg i fredags kväll.

Polisen tror sig veta vem mannen är som sköts till döds i en bil på en parkeringsplats vid Frölunda torg i fredags kväll men kan inte bekräfta medieuppgifter om att det handlar om en av Göteborgs gängledare.

En definitiv identifiering har inte kunnat göras än på grund av mannens skador. Han sköts med flera skott, troligen från ett automatvapen. Skotten träffade i övre delen av kroppen.

– Hans skador är av den arten att det inte går att säkert säga att det är den person vi tror. Det går inte att identifiera honom visuellt så vi måste förlita oss på dna och fingeravtryck, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

Räcker inte

Polisen har också pratat med kamrater till den dödade mannen men deras uppgifter om att mannen är den polisen tror räcker inte för att polisen ska kunna säga att mannen är identifierad.

– Inom ramen för en mordutredning måste vi vara hundraprocentigt säkra, säger Hans Lippens.

I utredningen arbetar polisen nu brett bland annat med att analysera vittnesförhör.

– Vi jobbar också med att försöka få fram den döde mannens bakgrund och kontakter han har haft. Vi måste kartlägga hans liv och om det kommer fram att det funnits en konkret hotbild mot honom måste vi jobba med det.

Det finns fortfarande ingen misstänkt eller gripen för mordet.

Skott i Angered

Tidigt på söndagsmorgonen fick polisen larm om ytterligare en skottlossning. Den här gången i Angered. Boende i området hade hört flera smällar i snabb följd. När polis kom till platsen hittade de tio skotthål in i en port och tre tomhylsor. Ingen skadad person hittades i området och inte heller på sjukhus efter en senare kontroll.

– I omgivningen finns en del för oss intressanta personer men ingen av dem är knuten till den adress som besköts, säger Hans Lippens.

Enligt honom är det också för tidigt att säga om söndagsmorgonens skottlossning har något samband med mordet i Frölunda.

Sökte vård

Under natten ska också en man ha sökt vård på Sahlgrenska sjukhuset för en skottskada i benet. Han uppgav att han blivit skjuten i benet vid Andra Långgatan. Polis som åker till platsen får från vittnen reda på att det ska ha varit bråk på platsen och att en smäll ska ha hörts.

På sin hemsida skriver polisen att den skottskadade mannen haft svårt att redogöra för händelseförloppet och inte varit "direkt samarbetsvillig".

Polisen ser ingen koppling mellan denna händelse och andra konflikter eller händelser i Göteborg den senaste tiden.

– Vad vi kan utläsa av personen i fråga är det en annan uppgörelse som har gått fel. Vad vi kan se finns det inga kopplingar till händelser i Biskopsgården, Frölunda, Backa eller något annat, säger Hans Lippens.

Thomas Johansson/TT
En man sköts på fredagskvällen till döds vid Frölunda torg i Göteborg. Mannen satt i en bil när han sköts. Han avled på platsen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset