Det var i januari som en 22-årig man dömdes till fängelse efter att en 16-årig flicka dog när paret hade strypsex. Nu skärps straffet mot mannen.

Den 22-årige mannen och den 16-åriga flickan tog in på ett hotell i Helsingborg förra sommaren. Flickan blev livlös efter att paret haft strypsex. Mannen undvek att titta på henne och ringde i stället en vän.

LÄS MER: "16-årig flicka dog efter strypsex på hotellrum"

I januari i år slog Helsingborgs tingsrätt fast att det var strypsexet som orsakade flickans död och dömde mannen till fängelse i ett år och fyra månader. Han dömdes för grovt vållande till annans död. Vid bedömningen av strafflängd tog domstolen hänsyn till att han förlorat sitt jobb på grund av händelsen. Han dömdes också till att betala 171 000 kronor i skadestånd till flickans anhöriga. 

Nu har hovrätten ändrat tingsrättens dom och dömer även mannen för misshandel. Hovrätten skärper fängelsestraffet till ett år och nio månader. Hovrätten höjer också skadeståndet som mannen ska betala till flickans anhöriga till 216 000 kronor. I övrigt gäller tingsrättens domslut.

Mannen har hela tiden hävdat att det skedde efter ett händelseförlopp som flickan tog initiativ till och han ville frias från alla anklagelser om att ha begått brott mot henne.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott