En 58-årig man döms för barnvåldtäkt efter att ha gjort en flicka gravid. Arkivbild.
En 58-årig man döms för barnvåldtäkt efter att ha gjort en flicka gravid. Arkivbild.

Den 58-årige mannen åtalades för barnvåldtäkt på en 12-årig flicka. Hon blev gravid och födde ett barn. Mannen döms nu mot sitt nekande till fyra års fängelse.

I december uppdagades att den 12-åriga flickan var gravid. Hon födde ett barn, och efter att en faderskapsutredning hade genomförts riktades misstankarna mot en 58-årig man.

– Flickan har berättat om samlag vid flera tillfällen. De känner varandra, men det är inget släktskap eller så, sa åklagare Lars-Göran Wennerholm till Metro.

Den 58-årige mannen åtalades för våldtäkt mot barn. Övergreppen hade genomförts på olika platser i Västra Götaland från sommaren 2016 till och med december förra året, enligt åtalet.

LÄS MER: 41-årig man åtalad för över 100 barnövergrepp – ska ha slagit flicka medvetslös innan våldtäkt

Mannen nekade dock till brott. Hans förklaring var att han hade befunnit sig i samma bostad som flickan, onanerat och därefter torkat av sig på en handduk. Genom det tilltaget påstås flickan ha blivit gravid. Men den förklaringen har flera experter, som uttalat sig i rätten, bedömt som ”högst osannolik”.

Även rätten sågar mannens förklaring och skriver i domen: ”NN:s förklaringar hur det skulle ha gått till framstår som efterhandskonstruktioner och kan därför lämnas helt utan avseende med hans invändningar är således motbevisade”.

Mannen döms för barnvåldtäkt och hot mot tjänsteman – för att ha uttalat hot om att skjuta en polisman. Straffet blir fängelse i fyra år. Mannen ska dessutom betala skadestånd till flickan om 200 000 kronor.

LÄS MER: Man åtalas för övergrepp mot barn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset