Flickan har tidigare haft kontakt med både lärare och myndigheter om sin rädsla för att bli bortgift. Nu har ingen kunnat nå henne på en månad.

Flickan berättade för sin lärare i slutet av juli att hon var rädd att bli bortgift. Nu är hon försvunnen, skriver Smålandsposten. Varken socialtjänsten eller polisen vet var hon är.

LÄS MER: Fler söker hjälp för hedersvåld

– Ja, så ser verkligheten ut. Alla har ansträngt sig i det här fallet, både polisen och socialjouren, men man har inte lyckats, säger Fernando Germond Corrêa, socialchef i Lessebo kommun, där flickan bor, till tidningen.

Skulle resa till hemlandet

Samtalet med läraren ägde rum efter att flickans föräldrar hade ordnat en resa till hemlandet där hon skulle stanna i sex månader. Läraren kontaktade polisen som i sin tur hörde av sig till socialförvaltningen.

LÄS MER: Debatt: Hedersförtryck sker inte bara mot ”invandrarkvinnor” i förorterna

Myndigheterna har haft flera kontakter med flickan, som är under 15 år, om hennes rädsla, men sedan slutet av förra månaden har hon alltså inte gått att nå. Hon är nu internationellt efterlyst och en åklagare har kopplats in.

– Om det är så att hon är borta från landet och har åkt iväg så är det ett övergrepp som lagen inte tillåter, säger Fernando Germond Corrêa till Smålandsposten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset