De frysta kropparna förvaras i stora tankar på Alcor, ett av tre kryoföretag i världen. Arkivbild.
De frysta kropparna förvaras i stora tankar på Alcor, ett av tre kryoföretag i världen. Arkivbild.

En 14-åring som har avlidit av cancer har blivit nedfryst i hopp om att få nytt liv om 200 år.Flickans pappa motsatte sig hennes vilja, men bara dagar före sin död fick flickan rätt i Högsta domstolen i Storbritannien.

Den 14-åriga brittiskan var döende i cancer men hoppades få en ny chans genom så kallad kryoteknik.

"Jag vill inte dö men jag vet att jag kommer göra det ... Jag vill leva längre ... Jag vill ha den här chansen", skrev flickan i ett brev till rätten efter att ha tvingats söka juridisk hjälp för att få genomgå proceduren, skriver The Telegraph.

På grund av hennes ålder krävdes ett godkännande från båda föräldrarna. Flickan hade fullt stöd från sin mamma, men när hon frågade sin pappa, som hon inte träffat sedan 2008, sa han däremot nej, vilket ledde till att flickan fick vända sig till domstol.

Hennes fall är unikt eftersom hon är en av endast tio britter som frysts ned, och det enda barnet.

När flickan avled förberedde den brittiska organisationen Cryonics UK kroppen genom att byta ut blodet mot en vätska som inte stelnar, och därefter kyla ner kroppen till minus 70 grader innan den transporterades till USA.

Kroppen förvaras därefter upp och ner i en metallcistern i flytande kväve som håller minus 196 grader. I dag finns bara företag i USA och Ryssland som erbjuder den här tekniken, som kostar från 420 000 kronor.

Det finns inga vetenskapliga bevis på att kryoteknik fungerar som tänkt, utan man får hoppas på forskningsframsteg i framtiden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset