Kvinnor och barn som räddats från Boko Haram av Nigerianska soldater anländer till militärkontoret i Maiduguri den 30 juli 2015. Den här dagen räddades 71 personer de flesta av dem kvinnor och barn.
Kvinnor och barn som räddats från Boko Haram av Nigerianska soldater anländer till militärkontoret i Maiduguri den 30 juli 2015. Den här dagen räddades 71 personer de flesta av dem kvinnor och barn.

Extremistgruppen Boko Haram förbryllar världen med sin förmåga att förvandla tillfångatagna flickor och kvinnor till mördare skriver The New York Times. På knappt två år har 105 flickor och kvinnor använts i självmordsattacker.

Boko Haram som beskrivs som en av världens dödligaste extremistgrupper har en förbryllande taktik för att sätta skräck i Västafrika. Förutom massmord, nedbrända byar och attacker mot moskéer, skolor och kyrkor gör Boko Haram tillfångatagna flickor och kvinnor till självmordsbombare skriver The New York Times.

Minst 105 flickor och kvinnor har använt i självmordsattacker sedan en kvinna sprängde sig själv vid en militärbarack i Nigeria enligt The Long War Journal.

Hundratals har dödats när flickor och kvinnor sprängt sig själva vid fisk- och grönsaksmarknader eller i läger dit människor flytt för att komma undan våldet. Bomberna har gömts i korgar eller under kvinnornas kläder. En kvinna som lyckats fly extremistgruppen berättar för The New York Times om hur hon tillfångatogs av Boko Haram och tvingades till lektioner i hur en självmordsbombning genomförs.

– Det här är inget man kan besegra eller utrota direkt, säger Kameruns kommunikationsminister Issa Tchiroma Bakary till The New York Times.

► LÄS MER: Kräver insats för bortförda flickor

I Kamerun har 22 kvinnliga självmordsbombare identifierats sedan början av året.

– Du vet inte vem som är vem. När du ser en ung flicka röra sig mot dig, så vet du inte om hon gömmer en bomb, säger Issa Tchiroma Bakary till tidningen.

Militären kan inte öppna eld mot varje flicka som ser misstänksam ut tillägger ministern och fortsätter.

– De vet vart vi har vår akilleshäl. Extremistgruppen chokade världen med sitt utnyttjande av kvinnor för första gången för två år sedan skriver The New York Times.

Boko Haram stormade då en skola i Nigeria och flydde med 300 kvinnor, varav många ännu inte återfunnits.

► LÄS MER: Här tränas femåringar till att bli självmordsbombare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Brott