Kevyn "TviQ" Lindström, Tim "Manneten" Bylund, Johan "CwoosH" Klingestedt, Sebastian "Zebbosai" Olsson och coachen Vytis "Mineral" Lasaitis representerar de blågula färgerna i Florida Mayhem.
Kevyn "TviQ" Lindström, Tim "Manneten" Bylund, Johan "CwoosH" Klingestedt, Sebastian "Zebbosai" Olsson och coachen Vytis "Mineral" Lasaitis representerar de blågula färgerna i Florida Mayhem.

För Florida Mayhem-spelarna har omställningen att flytta till USA varit stor. Support-stjärnan Sebastian "Zebbosai" Olsson berättar om pengarna, spelarhuset och den nya vardagen.

Äntligen är det dags för det svenskaste av lagen i Overwatch League att spela sin första match. Oturligt nog började det nya året med en rejäl influensa för Zebbosai så uppladdningen inför lagets entré på ligascenen har inte riktigt varit optimal.

– Jag körde hemma medan de andra åkte in till studion för att spela. Vi har ändå fått in några timmar och känner att vi är redo och har chansen att slå London. Både Boston och London är väldigt bra lag så det är en tuff start, men det ska nog gå bra, säger han.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Overwatch League

Till skillnad från många andra lag i Overwatch League har Florida Mayhem hittills bara sex registrerade spelare, nämligen samma sexa som när de kallade sig för Misfits. Medan deras motståndare tvingats lägga tid på att få upp synergin i laget och implementera fler spelare har svensklaget lagt den tiden på att optimera sitt spel.

– Det mesta tiden har gått åt att komma in i den nya patchen. Vi har försökt hitta och sätta alla detaljer och det har tagit en stund. Det är mest att vi måste lära oss hur vi ska spela den nya metan, säger han.

Omställningen att som Misfits-spelare sitta hemma på sin kammare i Sverige och gejma till att flytta till USA för att bosätta sig i Los Angeles har varit stor.

LÄR MER: Semmler lämnar CS-scenen för Overwatch League

– Jag var lite orolig i början. Vi bor ju tillsammans i ett hus allihopa så jag var rädd att man inte skulle få tid för sig själv. Men alla har egna rum med datorer och det har funkat bra. Det är kul eftersom vi delar samma intresse så även när vi inte spelar Overwatch så spelar vi pingis eller något annat, säger Sebastian ”Zebbosai” Olsson.

Så ser en vanlig dag ut för Zebbosai

07.30: Går upp och tränar. Spelar lite badminton på planen på spelarhusets baksida och gymmar lite.

10.30: Åker in till studion för att pracca Overwatch.

19-20: Åker hem till spelarhuset som ligger ungefär 30 minuter med bil från arenan.

Skulle man kunna kalla huset för ett lyxhus?

– Det är ju större än det morsan och farsan hade när jag växte upp så för mig är det väl det, svarar han leende.

Samtidigt innebär livet i Overwatch League bättre betalt, ingen boendekostnad eller utgifter för mat.

– Det är betydligt mycket lättare nu. Det enda jag behöver fokusera på är att spela, säger han.

Fem snabba med Zebbosai

Vem i laget tiltar mest? ”Logix, han blir bara helt tyst, säger ingenting och slår i tangentbord.”
Vem i laget peppar mest? ”CWoosH. Det är kanske inte med mening, men han är en så go personlighet som man skrattar åt naturligt.”
Vem i laget skriker ”heal” mest? ”Det är nog jag, haha, även fast jag är support så är det nog jag.”
Vem i laget spelar oftast onödigt aggro? ”Logix, det hänger lite ihop med tilten.”
Vem i laget är mest loot-galen? ”Det är Logix igen. Han är väldigt intresserad av skins, de andra är inte riktigt det, men Logix tycker om det.”

LÄS MER: Dallas Fuel föll på håret mot sydkoreanska förhandsfavoriterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset