Den 3 mars demonstrerade studenter utanför Vita Huset för hårdare vapenlagar i landet. Bilden är en arkivbild.
Den 3 mars demonstrerade studenter utanför Vita Huset för hårdare vapenlagar i landet. Bilden är en arkivbild.

Sent under onsdagen gick förslaget om att beväpna lärare igenom i Florida. Nu måste förslaget godkännas av guvernören.

Efter de senaste skolskjutningarna I USA har debatten om att låta lärare bära vapen fått nytt liv. Floridas lagstiftare fick nätt och jämt igenom förslaget. Majoriteten av demokraterna i Florida var emot förslaget, samtidigt som det backades av flera familjer som drabbade av skjutningen i Parkland, rapporterar The Guardian.  

LÄS MER: 17 döda vid skolskjutning i Florida – relegerad 19-åring gripen

Guvernören Rick Scott har tidigare uttryckt att han är emot vapen i klassrummen och det är oklart ifall han kommer att lägga veto.

– Jag ska läsa igenom förslaget, men jag har varit tydlig med att jag inte tror på att beväpna lärare, sade Rick Scott till reportrar på plats.

LÄS MER: Mörka siffrorna: 18 skolskjutningar på 45 dagar i USA

Förslaget innebär även att åldern för att köpa vapen höjs från 18 år till 21 och att skolorna ska få mer pengar till säkerhet och stöd för de med psykiska besvär. Det här är första gången på 22 år som statliga lagstiftare godkänner en reglering av vapeninnehav och köp i Florida.

Lagen ska även förbjuda försäljning av så kallade “bump-stocks”, det vill säga tillbehör som ger halvautomatvapen liknande eldkraft som helautomatiska vapen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset