Ett plan som skulle till Kreta försenades i över en timme under torsdagskvällen. En man och en kvinna avvisades från planet – för att mannen hade en tatuering på arabiska, skriver Expressen.

TT/NTB/Torstein Bøe

Flyget till Kreta under torsdagskvällen blev mer än en timme försenat för att en man med en tatuering fick avvisas från planet. (Arkivbild)

Norwegian-planet skulle lyfta mot Heraklion på Kreta i Grekland från Arlanda flygplats prick klockan 21.00 i går.  Men resan blev försenad mer än en timme för att en resenär fick avvisas från planet.

LÄS MER: Pilot greps på flygplatsen – var för full för att flyga 

Enligt uppgifter till Expressen ska mannen haft en tatuering på arabiska. En person säger till tidningen att den liknade en IS-flagga samtidigt som en annan person uppger att det är en vers ur koranen.
Exakt vad det rörde sig om för tatueringsmotiv är inte klarlagt, men polisen bekräftar att de avvisat passagerare från det aktuella planet:

– Kabinpersonal och en passagerare reagerade på en annan passagerare av en anledning och det skapades en viss oro. Kaptenen beslutade att personen inte fick vara kvar på planet och ville att personen skulle lämna. De tillkallade polisen och vi avvisade en man och ett sällskap, säger Darko Ali, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda till Expressen.

Mannen är inte misstänkt för något brott. 

Polisen hjälpte sedan mannen och en kvinna som var med honom att komma ut från flygplatsen. Planet lyfte sedan mot Kreta 22.05. 

LÄS MER: Kvinnliga pilotteamet landar i länder där de inte ens får köra bil 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om resor