Nafiye Bedirhanoglus flygbiljett för 269 kronor visade sig kosta nära 2 000 kronor.
 Nafiye Bedirhanoglus flygbiljett för 269 kronor visade sig kosta nära 2 000 kronor.

Groupon lockar med flygresor för 269 kronor – men i själva verket kostar biljetterna upp emot 2 000 kronor. Nätkupongföretagets vd: ”Vi anser att vi är så tydliga vi kan vara”.

Nätkupongföretaget Groupon lanserade nyligen ett nytt erbjudande via sin hemsida: ”Flyg från Stockholm till 15 storstäder i Europa för endast 269 kronor, tur och retur. Välj bland 100 flygbolag och flyg när du vill under de närmaste 12 månaderna.”

Nafiye Bedirhanoglu   nappade på erbjudandet, som var lite för bra för att vara sant. 
– Efter att ha köpt checken från Groupon, som kostade 269 kronor, och fick tillgång till flygbiljetterna till Venedig, så skulle jag plötsligt betala 1 700 kronor extra för skatter och avgifter. Så hade jag inte uppfattat erbjudandet från början.
 
Flera läsare som Metro kommer i kontakt med har, precis som Nafiye, upplevt samma problem och velat ångra sina köp. 
– Vi förstår problematiken men har samtidigt försökt vara så tydliga som möjligt. Läser man igenom hela erbjudandet, och inte bara rubriken, ser man att ”Det sammanlagda beloppet för skatter och avgifter kan variera mellan 300 kronor till 2000 kronor beroende på destination, datum för hemresa och flygbolag”, säger Groupons Sverigechef Rickard Strömgren. 
 
Har ni övervägt att tydliggöra rubriken, exempelvis ”endast 269 kronor exklusive skatter och avgifter”?
– Vi anser att vi är så tydliga vi kan vara, säger Rickard Strömgren. 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset