I går avslöjades att regeringsplanet flugit mellan Arlanda och Bromma för att hämta upp statsråd. I dagens Dagens Nyheter uppmärksammas statsministern om en ny busslinje mellan flygplatserna. Annonsen hyllas nu på nätet.
I går avslöjades att regeringsplanet flugit mellan Arlanda och Bromma för att hämta upp statsråd. I dagens Dagens Nyheter uppmärksammas statsministern om en ny busslinje mellan flygplatserna. Annonsen hyllas nu på nätet.

Regeringsplanet flög mellan Bromma och Arlanda för att hämta ministrar. Nu upplyser Flygbussarna regeringen om att de har en busslinje på samma sträcka. Och hånet hyllas på sociala medier.

Under torsdagen avslöjade Expressen att regeringsplanen flugit en sträcka på 41 kilometer, mellan Arlanda och Bromma, för att hämta upp ministrar som befunnit sig på fel flygplats. Enligt tidningen ska utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) och statsminister Stefan Löfven (S) vara exempel på ministrar som hämtats upp i Bromma.

Flera miljöpartister och företrädare för andra partier har kritiserat att planet mellanlandat på Bromma. Och ett företag som lyckats skapa en effektiv reklamkampanj efter avslöjandet är Flygbussarna.

”Men Stefan. Du verkar ha missat vår nya linje mellan Bromma Airport och Arlanda. Boka din biljett i vår app eller på flygbussarna.se nästa gång”, skriver Flygbussarna, som alltså har en busslinje mellan de två flygplatserna.

Dagen efter nyheten har företaget satt in en annons i Dagens Nyheter och tilltaget hyllas på sociala medier.

”Det här. Är humor.” skriver en twittrare.

”Piggt och modigt av Flygbussarna att annonsera så här på sid 3 i DN idag”, skriver Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar på Twitter.

De är långt i från ensamma om att ha uppmärksammat kampanjen.

– Jag har inte hunnit titta så mycket men jag har förstått att den hamnat i sociala medier, säger Flygbussarnas vd John Strand till Metro.

– Det är väl roligt, vi tycker det är jättekul att få berätta om vår verksamhet. Den här linjen startade sista mars så den behöver all draghjälp den kan få.

►LÄS MER: Regeringsplanet flög fyra mil – för att hämta upp ministrar

Ni måste ha agerat snabbt?

– Ja, man måste vara på tårna, vi pratade lite om det i går och sedan har vi en duktig reklambyrå som kom med själva idén också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset