En förstörd ambulans i östra Aleppo i en bild från den 23 september.
En förstörd ambulans i östra Aleppo i en bild från den 23 september.

FN:s säkerhetsråd har påbörjat samtal om ett förslag för en omedelbar vapenvila i Syrien. Men Ryssland är skeptiskt till ett flygförbud över Aleppo.

Förslaget, som tagits fram av Frankrike och Spanien, vill sätta stopp för "alla millitära flyg över staden". I texten, som nyhetsbyrån Reuters tagit del av, uppmanas FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon att föreslå alternativ för en FN-övervakad vapenvila och hota med "vidare åtgärder" mot de inblandade i syriska inbördeskriget som inte lyder.

Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin säger att Moskva är inbladad i diskussionerna, men att en resolution som förbjuder flyg, där terrorister på marken kan "göra vad de vill, inte är ett särskilt attraktivt förslag".

– Jag är inte ens säker på att många andra säkerhetsrådsmedlemmar vill se en resolution om att upphöra med våldet som inte har någon chans att fungera. Om en resolution går igenom så förväntar du dig att något händer, sade Tjurkin vid en presskonferens.

FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura "beklagar djupt" att USA avbryter Syriensamtalen med Ryssland. Samtalen syftade till att sätta stopp för våldet i det krigshärjade landet.

USA meddelar också att all personal som tagits ut för att förbereda det militära samarbetet med Ryssland i Syrien ska dras tillbaka.

Samtidigt lovade de Mistura att trycka på för en politisk lösning.

Kinas FN-ambassadör Liu Jieyi säger att det nu är tid för mer samarbete, medan USA:s allierade Storbritanniens FN-ambassadör Matthew Rycroft sade sig inte vara förvånad över USA:s besked.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset