Malmö central.
Malmö central.

Flera av de flyktingbarn som anländer till Malmö central försvinner spårlöst. ”Häromnatten försvann 20 barn”, säger Annelie Larsson på Malmö stad till Aftonbladet.

Många av de flyktingar som anländer till Sverige just nu är barn – den senaste tiden har omkring 40-50 barn anlänt till Malmö varje dag. Och nu rapporterar Aftonbladet att flera av barnen försvinner spårlöst.

– Häromnatten försvann 20 barn. De skulle köras till ett boende men kom aldrig fram. Vi vet inte vad som hänt dem, säger Annelie Larsson, ansvarig för sociala resurser i Malmö stad, till Aftonbladet.

►LÄS MER: Polisen: Brott att köra flyktingar

Enligt tidningen försvinner många av barnen spårlöst redan vid centralstationerna. Både polisen och Migrationsverket har nåtts av informationen, men känner inte till vem eller vilka det är som plockar upp barnen.

– Förhoppningsvis är det privatpersoner som handlar av vad de tror är välvilja, säger Setareh Yousefi vid Migrationsverkets presstjänst till Aftonbladet.

LÄS MER: Ensamkommande flyktingbarn försvinner med okända

UPPDATERING: I en tidigare version av den här texten framgick att Malmö stad på sin hemsida gått ut med information om  att den som skjutsar flyktingar bryter mot lagen. Metro har dock senare kunnat berätta att det inte stämmer. Här kan du läsa mer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset