Migranter lämnar "Djungeln" - ett läger som enligt myndigheterna tömts på flyktingar redan igår.
Migranter lämnar "Djungeln" - ett läger som enligt myndigheterna tömts på flyktingar redan igår.

Tiotals flyktingar finns fortfarande kvar i migrantlägret "Djungeln" i franska Calais, rapporterar BBC.

I går meddelade regionchefen vid Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, att området tömts på människor och att uppdraget att flytta de tusentals flyktingar som under lång tid bott i lägret till andra mottagningscenter runt om i Frankrike var avklarat. Men enligt volontärer som BBC talat med lämnades migranter kvar på platsen, varav cirka hundra av dem ensamkommande flyktingbarn.

– Vi bönade och bad de franska myndigheterna att göra någonting för de asylsökande barnen men ingenting hände, säger Caroline Gregory vid den brittiska välgörenhetsorganisationen Calais Action till BBC.

Enligt henne tog volontärer barnen till en lagerlokal och en provisorisk skola inne på området där de fick vara under natten till torsdagen. Men uppgifterna går isär. Enligt Buccio är en del av barnen inte flyktingar som tidigare bott i "Djungeln", dessutom var barnen färre till antalet, 68 stycken.

Möjligheten för registrering och förflyttning är stängd, vilket fött frustration bland de migranter med förhoppningar att flyttas till Storbritannien som ännu finns kvar på platsen. Samtidigt uppger franska migrationsmyndigheten att tio bussar står redo att skjutsa de som finns kvar till andra mottagningscenter inom landet.

– Det är vårt sista bud, säger Didier Leschi, chef vid den franska migrationsmyndigheten.

Arbetet med att riva lägret fortsätter för att slutligen stänga det helt, något som förväntas vara klart på måndag.

Matt Dunham/AP/TT
Arbetet med att riva lägret pågår och förväntas vara klart på måndag i nästa vecka.
Matt Dunham/AP/TT
Flyktingar strax utanför migrantlägret "Djungeln" i franska Calais.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset