Simon "Handsken" Haag få i alla fall några nya lagkamrater.
Simon "Handsken" Haag få i alla fall några nya lagkamrater.

Det har varit en hel del omkastningar bland de svenska Dota-proffsens lag. Här är en sammanställning av läget just nu.

Ludwig ”zai” Wåhlberg & Per ”Pajkatt” Olsson

Det överraskade nog många när Evil Geniuses supportstjärna Ludwig ”zai” Wåhlberg nyligen lämnade topplaget. I samma veva lämnade Peter “ppd” Dager sitt uppdrag som vd för organisationen och ryktena började ta fart om att de två snart skulle dyka upp i samma lag. De båda har ett långt förflutet som lagkamrater så tanken var allt annat än omöjlig. Och nu har den visat sig stämma. Under tisdagkvällen twittrade Wåhlberg ut den nya femman där också svenske Per ”Pajkatt” Olsson är med.

Laget saknar fortfarande namn.

LÄS MER: Tidigare Alliance-spelarna i nytt lag med syndereN

Den tidigare Alliance-trion

De tidigare Alliance-spelarna Adrian ”Era” Kryeziu, Simon “Handsken” Haag och Jonas “jonassomfan” Lindholm är numera med i det lag som  Troels ”syndereN” Nielsen utannonserade på Twitter under måndagen.

Även det här laget saknar namn för tillfället.

LÄS MER: Admiralbulldogs tweet som fick fansen att sätta i halsen

Johan ”Pieliedie” Åström & Steve ”Excalibur” Ye

Efter att ha brutit med Team Secret hittade Åström sitt nya hem i Team NP. Sen tog det inte lägre än två veckor innan Cloud 9 köpte upp laget inför The International. Kort efter turneringen, där Cloud 9 inte kunde uppvisa något imponerande resultat, meddelades att laget hade upplösts.

Den 25 augusti avtäcker Fnatic sin nya Dota 2-femma och där är Johan ”Pieliedie” Åström med i truppen. Även svenske Steve ”Excalibur” Ye, som vi senast såg i TI-kvallaget Crescendo, finns med bland lagkamraterna.

Linus ”Limmp” Blomdin

Limmp, en av Sveriges mest lovande mid-laners, är tillbaka i compLexity gaming efter tiden i Alliance. Samma lag som han spelade i innan han flyttade till den svenska organisationen. Där återförenas han också med sin bror Rasmus ”Chessie” Blomdin.

Jonathan ”Loda” Berg

Är ensam kvar i den svenska laget Alliance. Dota 2-profilen försöker, enligt ett uttalande på organisationens sajt, än en gång hitta en ny femma.

LÄS MER: Loda återvänder till Alliance spelartrupp – Era och Pablo ut

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset