Nyheten om att svensklaget Fnatic fick tillbaka Freddy "KRiMZ" Johansson möttes av glädje hos fansen. Men supportrarna kommer inte få chansen att följa laget i helgens ESL Pro league-finaler.

Glädjen var stor hos fansen när det tidigare i dag meddelades att Freddy "KRiMZ" Johansson återvänder till det svenska topplaget i Counter-strike, Fnatic. Men de glada nyheterna fick snabbt en bitter eftersmak när det blev känt att de orangesvarta hoppar av finalerna av ESL Pro league i Brasilien.

"Vi måste tyvärr meddela att vårt CS:GO-lag inte kommer att ha möjlighet att delta i ESL Pro league-finalerna i Brasilien på grund av personliga skäl. Vi vill passa på att önska alla finalister och ESL lycka till i São Paulo", skriver Patrick 'cArn' Sättermon, Fnatics Chief Gaming Officer, i ett pressmeddelande enligt ESL.

Enligt e-sportsajten Fragbite.se ska de personliga skälen röra Dennis "dennis" Edman, som inte kommer kunna spela de närmaste turneringarna.

ESL skriver vidare att inget annat europeiskt lag har möjlighet att ta Fnatics plats och därför kommer svenskarna inte att få någon ersättare.

Det betyder att allt svenskt hopp sätts till Ninjas in Pyjamas som är med och slåss om att få ta del av den 5,5 mijoner kronor stora prispotten.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset