Favorittippade svenskarna i Heroes of the storm tog sig enkelt till semifinal i slutspelet på Blizzcon – trots en draftmiss på första kartan. Och om allt går vägen kan det blir en ny musikvideo från gänget.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Den svenska femman i Fnatics Heroes of the storm-lag har varit suveräna inför slutspelet i HGC på Blizzcon. Med 13 raka vinster och en förstaplats på världsrankningen är de utan tvekan favoriter att ta hem titeln.

Därför var det med både med förvirring som den till största delen amerikanska publiken fick se topplaget förlora den första kartan mot Tempo Storm. Enligt Fnatics lagledare Dob ”Quackniix” Engström handlade om att deras Abathur-draft blev totalt kontrad av motståndarna. 

LÄS MER: Svensklaget skrällde mot Dignitas: ”Alltid enklast vara underdog”

– När vi inte kan kontrollera mapen med en Abarthur-draft så kan vi inte röra oss för fem öre. De hade Medivh så så fort vi var i en split så skulle de få en pick, säger svensken.

Fnatic kände sig dock inte nedslagna av den inledande förlusten och det visade de med råge när dagens tredje kvarsfinal och kunde utan problem ta hem både den andra och tredje kartan.

– Vi såg till att få bra draft och försökte stänga ner dem för att göra läskiga saker. Om dom tar oss straight up standard så tror jag inte att de kan vinna och det var precis vad som hände. De försökte ändå, men vi visste precis vad de ville göra och stängde ner dem, säger Dob ”Quackniix” Engström. 

LÄS MER: Sverige dominerade sin väg till semifinalen i Overwatch-VM

Vinsten betyder att svenskarna är vidare till semifinalen.

För de som väntar på en uppföljning av lagets boybandsatsning, Quack street boys, har Quackniix ett försiktigt positivt besked. Skulle de vinna turneringen på Blizzcon kan det bli fråga om en comeback.

– Jag ska höra med laget, men jag är på!

LÄS MER: Här är karaktärerna som Overwatch-proffsen helst slipper

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset