2018 var det Fnatic som tog hel hela mästerskapet.
2018 var det Fnatic som tog hel hela mästerskapet.

Förra året blev WESG-titeln en av Fnatics två stora vinster i CS:GO och nu står det klart att de får chansen att försvara den.

Fnatic kommer än en gång att representera Sverige i World Electronic Sports Games som startar 11 mars. Att de skulle bli inbjudna är ingen jätteöverraskning med tanke på att de kammade hem vinsten förra året.

2018 blev WESG tillsammans med IEM Katowice de två största vinsterna för Fnatics CS:GO-lag. Sedan dess har det varit en hel del spelarbyten där Flusha, Golden och Lekr0 lämnat för att göra plats för Brollan, Twist och Xizt.

I årets upplaga får Fnatic dessutom sällskap av brasilianska topplaget Mibr. Andra lag som är värda att nämna är Optic, Ago, Ence, G2 och det ryska mixlaget Team Russia som i olika konstellationer brukar vara med i toppstriden.

LÄS MER: Robin ”Flusha” Rönnquist om målet för Cloud 9 i Katowice-majorn

WESG är så nära man kan komma ett traditionellt världsmästerskap i CS:GO där lagen är uppdelade efter nationstillhörighet. Trots att prispotten är en av de högsta bland alla tävlingar i spelet så har turneringen alltid förbisetts av så väl lag som publik i hög grad. I år har vinstpengarna till vinnaren dessutom minskat från över sju miljoner kronor till  fyra och en halv miljon.

Förra upplagan av tävlingen blev dessutom omgärdad av en del skandaler när bland annat flera lag bokades in på ett hotell med väldigt låg standard. Något som senare fick arrangören att gå ut med en offentlig ursäkt till alla inblandade.

LÄS MER: Erik Glanell: Äntligen tar någon tag i esportens skamfläck


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset