Fnatic förlorar Olof "olofmeister" Kajbjer (bilden) och Dennis "dennis" Edman.
Fnatic förlorar Olof "olofmeister" Kajbjer (bilden) och Dennis "dennis" Edman.

Den svenska Counter strike-stjärnan Olof "olofmeister" Kajbjer tar steget ut i Faze Clans internationella laguppställning bara dagar före Dreamhack Masters i Malmö.

Ryktet om att något var på gång i Fnatic började bubbla för flera veckor sedan efter att den franska sajten flickshot.fr rapporterade om kommande byten i den svenska superfemman. Olofmeister ut och akademilagets Maikil ”Golden” Selim in var snacket på stan. Nu står det klart att ryktena var sanna.

LÄS MER: HeatoN: Dreamhack masters är den bästa tävlingen jag varit på i mitt liv

Olof ”olofmeister” Kajbjer, som i delar av sin karriär kallats världens bästa spelare, går i stället till FaZe där bland annat den svenska veteranen Robert ”Robban” Dahlström är coach. Samma lag rekryterade nyligen krypskyttekungen Ladislav ”GuardiaN” Kovács från Na’Vi.

”Jag är väldigt glad att ha olofmeister i laget. Det är en spelare som har allt man kan önska sig. Under min tid i FaZe har vi haft flera förändringar i uppställningen för att hitta spelare som har samma mål och samtidigt har bra personkemi. Det har vi nu.”, skriver Robert ”Robban” Dahlström i ett uttalande efter värvningen.

Olofmeister ersätter därmed fransosen Fabien ”kioShiMa” Fiey som spelat med laget sedan april 2016.

LÄS MER: Adam ”friberg” Friberg öppnar för en karriär utanför spelet

På måndagen stod det även klart att Dennis ”dennis” Edman inte längre kommer finnas i skyttegraven. Edman byter i stället plats med Godsent-talangen Jonas ”Lekr0” Olofsson som alltså i sin tur går till Fnatic. I samma veva meddelade Godsent att lagledaren Markus ”Pronax” Wallsten bänkas.

Vem som ersätter Wallsten i Godsent är ännu oklart.

Med andra ord är det stora förändringar på den svenska Counter strike-scenen med bara dagar kvar till Dreamhack masters i Malmö där de nya laguppställningarna gör debut.

LÄS MER: Efter skrällarna i Krakow – storlagen får chans till revansch på Masters i Malmö

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset