Fransesco Tottis klubb Roma har rekryterat ett e-sportslag – tre FIFA-spelare och en coach i Fnatics regi.
Fransesco Tottis klubb Roma har rekryterat ett e-sportslag – tre FIFA-spelare och en coach i Fnatics regi.

På tisdagen blev det offentligt att världsledande Fnatic går ihop med italienska fotbollsjätten Roma i en satsning på professionellt FIFA-tävlande.

Nämn AS Roma för en fotbollsintresserad sportentusiast och du kanske får höra talas om en långhårig mittfältare med efternamnet Totti.

Men har du hört talas om deras fruktade trio ”Poacher”, ”Aman” och ”Insa”? Troligtvis inte – men det är smeknamnen för trion som utgör föreningens nya fotbolls-spels-lineup. Roma har nämligen, i partnerskap med globala e-sportsgiganten Fnatic – som har svenska counter-strike- och Heroes of the Storm-lag – rekryterat trion Sam Carmody, Aman Seddiqi och Nicoló Mirra.

LÄS MER: Svenska LoL-stjärnan om värvningen till PSG: Känns naturligtvis otroligt stort

Tränare för trion blir Colin Johnson. Samarbetet består i att laget representerar Roma medan Fnatic bidrar med allt däromkring.

”Detta gemensamma projekt möjliggör för oss att börja bygga ett starkt arv inom e-sport och entusiasmera våra fans på nya spännande sätt”, säger Romas president Jim Palotta.

”FIFA:s inträde i e-sportsvärlden har dragit till sig uppmärksamhet från många organisationer, både från etablerade fotbollsaktörer och inom e-sport”, kommenterar Fnatics vd Wouter Sleijffers.

LÄS MER: Europas storklubbar satsar hårt på e-sporten

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Fnatic