Det blev ingen final för Fnatic i IEM Chicago. Svenskarna var starka och hade chansen att avgöra men danskarna vände och vann efter jätteunderläge.

Semifinalen i IEM Chicago blev en bergochdalbana. En åktur som efter många svängar skickade ut Fnatic ur turneringen och tog Astralis vidare till den stora finalen.

Semifinalen började med att Astralis, på Dust 2, visade varför de är världens bästa lag. Fnatic föll i flera viktiga rundor där övertag vändes till förlust under Astralis-spelarnas briljans. Vid 14–3 till danskarna såg hoppet onekligen ut att vara ute. Tack vare en hjälteinsats av Simon ”twist” Eliasson började rundorna däremot rulla in till Fnatics fördel.

LÄS MER: Erik Glanell: Medan Sverige sov var jag med om något historiskt

Astralis säkrade sin 15 runda men sen fortsatte Fnatic att nöta vad som skulle visa sig bli en drömcomback med ett sorgligt slut. När svenskarna tagit sig till 14 rundor och kämpade för övertid föll lotten till slut på Astralis.

Matchen gick över på Mirage och på ett sätt var det som att comebacken givit Fnatic det självförtroende de behövde. Jesper ”JW” Wecksell och Freddy ”Krimz” Johansson spelade som under guldåren och fick bra support av nyförvärvet Ludvig ”Brollan” Brolin.

LÄS MER: Ninjas in Pyjamas föll i finalen – efter tajt match

Kartan blev jämn men från 11–11 tog Fnatic kontrollen och kunde avsluta med 16–12.

På tredje och sista kartan var det Fnatic som fick en drömstart. Astralis fick aldrig ekonomin att rulla som antiterrorister och Fnatic konstaterande en ledning med 11–4 i halvlek.

Danskarna knappade in några rundor som terrorister men Fnatic fortsatte att vara starka. När Jesper ”JW” Wecksell lyckades med en riktigt kaxig defuse på b-sajten hade de tagit sig till matchpoäng med sex rundor att avgöra på.

Spelarna i Astralis tog ett djupt andetag och bestämde sig för att inte ge sig utan en fajt. Runda efter runda gick Astralis väg. Vid 15–14 lyckades danskarna fullständigt mosa försvaret på b-sajten för att ta matchen till övertid.

Övertiden blev inte lugnare för nerverna. Det blev jämnt hela vägen. Till slut fick Astralis chansen att avgöra och med bara två Fnatic-spelare kvar mot fem danskar. Den svenska drömmen krossades där och då.

På det stora hela får det ses som starkt besked av Fnatic som haft den här uppställningen i mindre än en månad.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset