Grabbarna i Fnatic visade Hong Kong attitude var skåpet ska stå.
Grabbarna i Fnatic visade Hong Kong attitude var skåpet ska stå.

Efter ett bitvis svajigt gruppspel visa Fnatic precis hur bra de egentligen är när det verkligen gäller. I elimineringsmatchen under Play in-stadiet mot Hong Kong attitude fanns det inget som kunde stoppa dem.

MISSA INTE: Jakob ”Yamatocannon” Mabdi gästar studion i Esport-tv 

På förhand såg det ut som att torsdagens andra match skulle bli en riktig rysare. Fnatic hade sett lite skakiga ut i gruppspelet och Hong Kong attitude lika så. Båda lag med hög potential, men fortfarande utan att visa sina mest övertygande sidor.

I dag hade Fantic bestämt sig att det var slut på det. Från start till slut visade laget med svenske superstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson att de inte tänkte missa chansen att ta plats i Worlds gruppspel.

LÄS MER: Erik Glanell: Fnatic måste tända till för att ta sig vidare i Worlds

Fnatic gjorde i princip allt rätt och Rasmus ”Caps” Winther, som kämpat lite i gruppspelet, fick vältajmat stöd av Mads ”Broxah” Brock-Pedersen som vid flera tillfällen öppnade upp spelet.

Efter matchen förklarade Fnatics Jesse ”Jesiz” Le att gruppspelets lite mer oklara spel berodde på nervositet hos lagets nyare spelare. En nervositet som inte alls visade sig i måstematchen mot Hong Kong attitude där de minst erfarna spelarna i bland till och med överglänste veteranerna.

LÄS MER: Dota 2-stjärnans babylycka – blev pappa för första gången

Matchen slutade 3–0 till Fnatic som i och med det kvalificerar sig till det ordinarie gruppspelet i Worlds som spelas 5–8 och 12–15 oktober. Med den här överkörningen i färskt minne kan Fnatic förhoppningsvis gå in med ännu starkare självförtroende där.

LÄS MER: 5 dissar i esporten som får dig i rätt fredagsstämning

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset