Martin "Rekkles" Larssons dröm om att spela i Worlds blev sann.
Martin "Rekkles" Larssons dröm om att spela i Worlds blev sann.

Svensken Martin "Rekkles" Larsson kommer att spela i Worlds. I söndags knep han och hans lag Fnatic den sista europeiska platsen till den stora turneringen.

Fnatics League of legends-lag är klara för världsmästerskapen – mer känt kort och gott som Worlds. Laget som bland annat består av den svenska superstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson ställdes i helgen inför sin sista chans att kvalificera sig till den stora turneringen när de ställdes mo H2K.

Redan från början var det tydligt att Fnatic hade kommit tillmatchen för att visa hur man spelar riktigt bra Lol.

LÄS MER: Esport-tv: Egot fick Loda att byta från support till carry

Laget rivstartade med två snabba kills i botten-lanen tack vare grymt samarbete mellan Rekkles och Jesse ”Jesiz” Le. Fnatic kunde sedan behålla dominansen matchen ut utan att egentligen få mycket motstånd från H2K.

Andra omgången blev betydligt jämnare när H2K lyckades sätta hård press. Ett tag såg det till och med ut som att H2K kanske hade omgången i sin hand. Två lagfajter senare var dock Fnatic tillbaka och gick till hårt angrepp mot H2K:s bas. En attack som de till slut inte kunde värja sig mot och resultat blev 2–0.

LÄS MER: Här förvandlas Fnatics Hots-lag till The quackstreet boys

I tredje omgången var det inget snack igen. Fnatic visade prov både på lagspel och individuell dominans och lyckades stänga matchen med 3–0.

Värt att notera var att Martin ”Rekkles” Larsson inte dog en enda gång under hela matchen. En imponerande bedrift i sig.

Laget tog i och med söndagsens vinst sista europeiska platsen i Worlds som spelas 23 september till 4 oktober.

LÄS MER: Svenska LoL-proffset Rekkles rörd till tårar av fansens stöd

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset