Svenska favoriterna i Heroes of the storm föll mot koreanerna. Efter finalen berättade Fnatics Simon "scHwimpi" Svensson om problemen som störde uppladdningen.

Fnatic är ett av de absolut mest framgångsrika lagen i Heroes of the storms korta men intensiva historia. Därför var det inte någon som höjde på ögonbrynen när svenska femman tog sig till finalen i HGC på Blizzcon. Lika lite förvånande var det att koreanerna i MVP Black stod för motståndet. Ett motstånd som blev allt för svårt när det väl gällde i finalen.

Det var en besviken Simon ”scHwimpi” Svensson som mötte Metro Esport efter förlusten.

– Om du skulle ha frågat mig innan turneringen hade jag varit nöjd, men det är så klart jobbigt att komma så nära men ändå inte vinna, säger Simon ”scHwimpi” Svensson.

LÄS MER: Slutspelat för Team Expert efter koreanernas kross

MVP Black är kända för sitt exemplariska mekaniska spel och för Fnatic handlade de om att försöka hitta sitt övertag i draften. En uppgift som enligt flex-spelaren blev krångligt i och med att de saknade ess i rockärmen.

– Vi har visat dem allting i träningsmatcher. Vi hart tränat mycket med dem och vi har lagt alla kort på bordet för att komma hit, så när de vet allt vi har så blir det svårt att drafta mot dem, säger han.

Dessutom vittnar den svenska stjärnan om en del problem inom laget som störde uppladdningen inför turneringen.

– Vi var oense om typ allt och vi vägrade att lägga det bakom oss. Vi såg stora förbättringar när vi la allt det personliga bakom oss och började jobba som ett lag i stället. Hade vi gjort det tidigare så tror att vi skulle haft chans att vinna, säger Simon ”scHwimpi” Svensson.

LÄS MER: Quackniix hint efter vinsten i kvarten: ”Jag är på”

– Det var taktiska saker som bubblade upp allt men sen blev det mer och mer personligt, det tycker jag inte att man ska hålla hemligt heller, det är sånt som händer och det växte lite för stort och vi var inte redo att lägga det bakom oss, säger han.

Fnatic-stjärnan är dock övertygad om att laget kan skaka av sig både finalförlusten och problemen och komma tillbaka igen.

– Vi har gått igenom många tuffa perioder tillsammans och vi brukar alltid komma tillbaka så jag tvivlar inte på att vi skulle ha gjort det den här gången också, säger han.

Vad tar ni med er från turneringen?

– 200 000 dollar, typ det tar vi med oss, säger Fnatic-stjärnan.

LÄS MER: Svensklaget skrällde mot Dignitas: ”Alltid enklast vara underdog”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset