Freddy "Krimz" Johansson i Fnatic. Bilden är från ESL Pro League-finalerna i Odense.
Freddy "Krimz" Johansson i Fnatic. Bilden är från ESL Pro League-finalerna i Odense.

Det blev en avslagen debut för William "draken" Sundin i Fnatic. Ett förlorat monsterövertag slutade med ett dramatiskt avgörande till svenskarnas fördel.

En av de för svensk del mest intressanta matcherna under första dagen av ESL One i Köln var matchen mellan North och Fnatic. Inte på grund av matchen i sig utan för att awp-proffset William ”draken” Sundin gjorde sin första stora match i den orange-svarta tröjan efter att ha petats ur Ninjas in Pyjamas. Ett ifrågasatt byte med tanke på att det innebar att Maikil ”Golden” Selim fick stryka på foten. En spelare som av många anses vara stommen som tog Fnatic tillbaka till Counter strike-toppen.

Tisdagens match utspelade sig på Inferno och nytillskottet Sundin var osynlig i inledningen mot North. Något som 21-åringen hämtade igen en aning så fort han fick en awp i handen på t-sidan. På det hela taget blev det dock en ljummen förstamatch utan glimmer.

LÄS MER: Så gick det för svenskarna i kvalet till minorn

Ljummen var också lagets insats mot ett North som den senaste tiden inte har gjort mycket för att imponera på någon. 12–3 till svenskarna som antiterrorister blev 14–14 efter sidbytet. Dramat var ett faktum. Och det fortsatte i samma onödigt nervkittlande anda när Fnatic med millisekunder kvar på bombklockan lyckades desarmera bomben och ta sig till matchpoäng.

Ett missat skott av Daniel ”mertz” Mertz för att försvara den apterade bomben blev avgörandet i rundan som följde. Fnatic gick med nöd och näppe vinnande ur striden.

Vinsten innebär att att den svenska femman möter BIG, som krossade Team Liquid i sin match, under onsdagen.

LÄS MER: Ny rapport visar – så mycket växer esporten de kommande åren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset