Simon "twist" Eliasson tar plats i Fnatic och samtidigt bänkas William "draken" Sundin.
Simon "twist" Eliasson tar plats i Fnatic och samtidigt bänkas William "draken" Sundin.

Svenska storlaget Fnatic gör sig av med en av sina nyaste medlemmar för att göra plats för Simon "twist" Eliasson.

När Robin ”Flusha” Rönnquist petades ur Fnatic CS:GO-lag utlovades fler nyheter framöver och nu är de här.

Under tisdagen meddelade Fnatic att de värvar awp-spelaren Simon ”twist” Eliasson. Värvningen innebär också att lagets nuvarande spelare på positionen, William ”draken” Sundin, inte längre kommer spela med laget.

Redan när när Rönnquist lämnade laget var en av de mest seglivade ryktena att Simon ”twist” Eliasson var aktuell för laget. Inte minst eftersom hans lägligt nog vinkade adjö till sitt tidigare lag, Red Reserve.

LÄS MER: Cloud 9 värvar Flusha – berättar om uppbrottet med Fnatic

Det är inte första gången vi ser 23-åringen ta på sig den orange-svarta tröjan. Efter den stora Fnatic-Godsent-shuffeln 2016 var han med och tog Fnatic till topp fyra i Eleague-majorn.

”Jag är spänd på att vara tillbaka i Fnatic, en organisation som jag alltid har sett upp till ända sedan jag började följa den professionella scenen. Jag är glad att bilda lag med några av Sveriges bästa spelare och är övertygad om att vi kommer att göra bra ifrån oss”, skriver Simon ”twist” Eliasson själv  ett pressmeddelande.

LÄS MER: HeatoN: Topplagen är för lata för att rå på Astralis

Det återstår fortfarande att se vem som bli Fnatics femte permanenta spelare. På onsdag spelar Fnatic sin första match i ESL Pro League och precis som under ESL One New York är det Adil ”ScreaM” Benrlitom som hoppar in.

Oklart är även vart William ”Draken” Sundin kommer ta vägen efter petningen. Laget undersöker just nu hans ”framtida möjligheter”. Vilket alltså betyder att Fnatic fiskar efter vilka som är redo att punga ut för den talangfulle svensken.

Under måndagen, alltså innan bänkningen var officiell, skrev han en kryptisk tweet som kan ge en fingervisning om vad som komma skall…

LÄS MER: Dreamhacks ägare investerar ytterligare miljoner i esporten

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset