Jesper "JW" Wecksell och Fnatic tog sig vidare till kvartsfinal.
Jesper "JW" Wecksell och Fnatic tog sig vidare till kvartsfinal.

Fnatic får möta Optic i kvartsfinalen efter att ha besegrat Ryssland med 2–0 i WESG.

Matchen mellan det ryska laget och Fnatic i WESG fick en märklig start. Kampen om en plats i kvartsfinalen avgjordes på Dust 2 och svenskarna fick en riktigt jobbig första halva där de bara lyckades få med sig fem rundor som terrorister.

Efter sidbytet kämpade de sig tillbaka och när de var nära att kvittera stod det ryska laget för flera märkliga misstag med sin ekonomi. En misslyckad tveksam ”force buy” och ännu märkligare köpbeslut följande runda blev till slut det som fick Fnatic att koppla greppet om matchen.

TITTA: Metro Esport Update ger dig senaste nytt från esporten

Ludvig ”brollan” Brolin och Freddy ”Krimz” Johansson storspelade och Fnatic kunde säkra första kartan.

Matchen gick över på Mirage och även om kartan fick en jämn start med svenskarna på T-sidan så var det Fnatic som fick med sig en 9–6-ledning vid sidbytet.

Ryssarna jämnade snabbt ut poängen innan svenskarna kom tillbaka in i matchen och skaffade sig fem rundors försprång till 14–9. Det ryska laget lyckades knäcka svenskarnas ekonomi och matchen hamnade i ett läge där Fnatic stod inför att vinna rundan eller att riskera att ryssarna skulle komma ikapp igen.

Det blev en rundvinst och matchpoäng för de blågula som avslutade i följande runda under en vilsen runda av ryssarna.

LÄS MER: Dennis drabbad av utmattning – draken gör comeback i NiP

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset