Regissör Brian De Palma och Noomi Rapace anlände i fredags till den  69:e filmfestivalen i Venedig med filmen ”Passion”. 
Regissör Brian De Palma och Noomi Rapace anlände i fredags till den  69:e filmfestivalen i Venedig med filmen ”Passion”. 

Venedigs filmfestival är över för den här gången. Skandalfilmen ”Spring breakers” blev en stor snackis men bio-publiken hånskrattade åt Noomi Rapaces nya film. ”Passion”.

– Den var för jävlig, säger filmkritikern Hans Wiklund om Noomi Rapaces nya film. 

I lördags avslutades filmfestivalen i Venedig, som anordnades för 69:e året. Filmkritikern Hans Wiklund var på plats på festivalen för    Viasats räkning. 

En film som det pratades mycket om är ”Spring breakers” – en historia full av sex, våld och knark med Disneystjärnor som Selena Gomez och Vanessa Hudgens i huvudrollerna.

– Det var en ganska jobbig film. Jag är orolig för deras varumärke, säger Hans Wiklund.

En annan film som premiärvisades på filmfestivalen var Brian De Palmas ”Passion” med Noomi Rapace i huvudrollen.

– Folk hånskrattade åt den. Brian De Palma har tappat det, säger Wiklund. 

Festivalens mest åtråvärda pris – Guldlejonet – gick till filmen ”Pietà”.

– Det har varit klar slagsida åt det pretentiösa, det är ju en festival med konstnärliga ambitioner. Problemet är väl att många underlevererade – från Brian DePalmas ”Passion” till Paul Thomas Andersons ”The master”. Tycker att det roligaste var svenska långfilmsdebutanten Gabriela Pichlers ”Äta sova dö”. Härlig diskbänksrealism och ett fett genombrott av huvudrollsinnehavaren och amatören Nermina Lukac, säger Hans Wiklund.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset